Thema Winter

jan 19, 2024

Toen we terug kwamen van de kerstvakantie, was het buiten koud. Ook Jules had het koud. Hij bibberde. Jules had nog zijn T-shirt met korte mouwen aan. De juf gaf hem een T-shirt met lange mouwen en een dikke trui. Maar Jules had het nog steeds koud. Juf had in de kast ook nog een muts, sjaal en handschoenen liggen en gaf deze aan Jules. Nu had hij warm genoeg. S’middags begon het plots te sneeuwen. Wat vonden we dat gek.

Aangezien het zo koud was, had de juf een beker met water buiten gezet. De volgende dag keken we opnieuw naar het water en tot onze grote verbazing was het water ijs geworden. Dat vonden we toch maar speciaal. De juf zette de beker op de kast. Voor we naar huis gingen keken we nog eens naar het ijs en wat was er nu gebeurd…. Het was weer water geworden.

We sorteerden de mutsen, sjaals en handschoenen op kleur door ze in de juiste wasmachine te steken. We keken ook eens naar wie de langste sjaal had.

We speelden met de sneeuwmannen, pinguïns en ijsberen in de ‘sneeuw’. We mochten sneeuwmannen maken met ‘loose parts’. We mochten met ijsblokken spelen en moesten de pinguïns uit het ijs bevrijden. We schilderden ook een sneeuwman en nog zoveel meer.

Maandag 15/01 lag er plots een fijn laagje sneeuw op onze speelplaats. De vriendjes wouden een sneeuwman maken, maar er lang niet genoeg sneeuw. Woensdagmiddag begon het nog eens te sneeuwen. Deze keer heel veel. Donderdag konden we dan eindelijk onze sneeuwman maken. Joepi! We mochten ook voor 1 keer met de plank van de berg glijden. Wat vonden we dat leuk. De juf vulde de ontdekbakken met sneeuw. Zodat we ook binnen met de sneeuw konden spelen. Het was een leuke afsluiter van ons thema Winter.