Thema Winter

jan 20, 2023

Toen we terug kwamen van de kerstvakantie, had Jules het koud. Hij bibberde. Jules had nog zijn T-shirt met korte mouwen aan. De Juf gaf hem een T-shirt met lange mouwen en een dikke trui. Maar Jules had het nog steeds koud. Juf had in de kast ook nog een muts, sjaal en handschoenen liggen en gaf deze aan Jules. Nu had hij warm genoeg.

We sorteerden de mutsen, sjaals en handschoenen op kleur door ze in de juiste wasmachine te steken. Daarna lieten we ze drogen aan het droogrek. Sommige vriendjes hadden ook een sjaal meegebracht. We keken naar wie de langste en de kortste sjaal had.

We speelden met de sneeuwmannen, pinguïns en ijsberen in de sneeuw. We mochten sneeuwmannen maken met ‘loose parts’. We gebruikten hiervoor boomschijven, dopjes, takken,….We schilderden ook een sneeuwman en nog zoveel meer.

Op donderdag 19/03 had het een klein beetje gesneeuwd. We deden onze jassen, mutsen, sjaals en handschoenen aan en gingen op ontdekking. We probeerden om een sneeuwman te maken, maar er lag jammer genoeg niet genoeg sneeuw. We maakten wel sporen in de sneeuw. We voelden ook eens aan het ijs dat zich in de waterput gevormd had. Wat was dat koud. Het was een mooie afsluiter van ons thema.