Welkom op de blog van het eerste leerjaar

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand

Het thema “GELUK” staat centraal tijdens de jeugdboekenmaand 2023. En wat hadden de kinderen van het eerste leerjaar geluk. Ze mochten gaan luisteren naar de vertelling van Wim Collin!

Januari en februari

Januari en februari

Hierbij de foto's van januari en februari. We leerden over de thema's 'Winter' en 'Op safari'. We gingen buiten op zoek naar ijs, maar ook binnen experimenteerden we met ijsblokjes. We maakten samen een taart, spelen nog steeds rekenspelletjes. Benieuwd welke bonen...

November en december

November en december

Hieronder wat foto's van de maanden november en december. Sinterklaas kwam naar onze school. We werden verwend met lekkers en speelgoed voor in de klas. Tijdens het grapplingtornooi leerden we over winnen en verliezen en fair play.

Safaridieren van klei

De kinderen van het eerste leerjaar gingen samen op safari en boetseerden de dieren die ze tegen kwamen!

September en oktober

Hier vinden jullie de foto’s van september en oktober. We ontbeten samen, deden de belevenisloop en bakten een ei. Voor muvo dansten we als kippen, speelden we mime en een schimmenspel. We maakten een nest met papier maché en een spookje van gips. We maakten een tent...

Letterfeest

Letterfeest

ik lees sik en room en vaas. ik lees pet en been en gaas. ik lees doek en zeep en hut. ook lees ik jas en lok en put. ik weet ook neus en riem en trein. en zelfs fout en rauw en wijn. alle klanken zijn geweest,  tijd dus voor het letterfeest!

Nog maar 10 letters …

Nog maar 10 letters …

We zijn alweer bij kern 5 van Veilig leren lezen aanbeland! Tot en met kern 4 hebben de kinderen al 24 letters geleerd. Nog maar 10 letters te gaan! We oefenen alvast flink verder!

Integratie met de derde kleuterklas.

Integratie met de derde kleuterklas.

Op 6 december kwam de derde kleuterklas  en het eerste leerjaar samen om een volledige voormiddag samen te werken. Alles  stond in het teken van  ' de komst van de Sint'. Kijk maar mee naar enkele foto's.