Vorige week maandag waren er in onze klas zwarte handafdrukken te vinden. Onze klas lag er ook rommelig bij. Speelgoed overal, banken die verkeerd stonden en stoelen die op de grond lagen…. Wie had dat gedaan ?  Al snel kwamen er achter dat Roet Piet was langs gekomen. Hij had in onze klas een zak achter gelaten met kleren.

Roet Piet had ook een aantal spelletjes voor ons mee. Zo moesten we de roet piet met de juiste kleur hoed in de dezelfde kleur schoorsteen leggen. De pakjes in een bepaalde vorm, moesten we in de juiste schoorsteen leggen. Hij had ook bakken mee met valse snoepjes en koekjes zodat we zakken en cadeautjes konden vullen. Roet Piet had iets in de zak verstopt en we moesten voelen wat er nu in de zak zat. Hij was verbaasd dat we dat al zo goed konden.

We hielpen ook Roet Piet om cadeautjes in te pakken en liepen als een echte Roet Piet over het ‘dak’ (bank) om cadeautjes in de schoorsteen te leggen. Op vrijdagavond mochten we dan eindelijk onze schoen zetten. Sinterklaas had ons ook een filmpje gestuurd waarin hij vertelde dat hij door corona niet kon langskomen overdag. Hij ging wel s’nachts als iedereen naar huis was de cadeautjes komen brengen.

Maandag vonden we allerlei lekkers in onze klas. De wortels in onze schoenen waren weg, tot de grote verbazing van een aantal vriendjes van de klas. Het paard van de Sint had ze opgegeten. De Sint had zoals beloofd een zak vol cadeautjes meegebracht. We kregen een nieuw poppenhuis, meubeltjes en popjes voor het poppenhuis. We kregen ook nog een oven en een mixer voor in onze poppenhoek. De vriendjes van juf Soo Jin kregen een ijskar en leuke blokken om mee te spelen. Wat waren we blij. Dank u wel Sinterklaas en Roet Piet. Tot volgend jaar.

Geef een reactie