Thema Sinterklaas

dec 8, 2023

Op dinsdag 28/11 kwamen we de klas binnen en was er tot onze verbazing overal rommel. Hier en daar waren ook vuile handafdrukken te zien. Wie had dat nu gedaan…. Plotseling vonden we iemand die in de poppenhoek lag te slapen. Het was Roet Piet. Hij had in onze klas zitten spelen en was vergeten opruimen.

De hele week had Piet allerlei spelletjes en opdrachtjes voor ons mee. We mochten ons verkleden als Sint en Piet, mochten het paard van de Sint eten geven in de ontdekbak. We moesten pietjes sorteren op kleur. We mochten ook Piet helpen om cadeautjes in te pakken. Dat vonden we niet zo makkelijk.

Meester Jimmy kwam ook langs in de kleuterblok. Hij had telefoon gekregen van de Sint. De Sint zijn bureau was heel rommelig. Hij vond ook de muren en zijn schilderijen niet meer zo mooi. De Sint vroeg zich af of wij hem konden helpen om zijn bureau weer wat mooiere te maken. We hadden enkel een probleem. De juffen gingen direct aan het werk, maar ze konden niet zo’n mooie schilderijen maken. Gelukkige wouden de vriendjes helpen.

Op maandag 4/12 had het gesneeuwd. Samen met de vriendjes van Juf Soo Jin gingen we toch even in de sneeuw spelen. We gooiden sneeuwballen naar de juffen en maakten een (kleine) sneeuwman. Wat hadden we plezier.

Op woensdag 6/12 was het eindelijke zover. De Sint kwam op bezoek. Speciaal voor hem hadden we een mooie kroon gemaakt. De Sint had de schilderijen, die we hem gemaakt hadden al opgehangen. Hij vond ze allemaal heel mooi.

Wij krijgen van de Sint nieuwe popjes voor de poppenhoek en ook voor het poppenhuis. Hij bracht ook nog eten voor in de poppenhoek klaar te maken en sensorische blokken. De rest van de week mochten we met het nieuwe speelgoed spelen.

Dank u wel Sint en Piet. Tot volgend jaar!