Bij de start van ons thema kwamen we naar school en wat zagen we daar? Zwarte handafdrukken… Ook onze klas lag er erg rommelig bij. Wat was hier aan de hand? Al snel werd het duidelijk dat zwarte Piet in de klas was langs gekomen…

Om ons in te leven in het thema mochten we ons ook verkleden en veel spelletjes spelen. We mochten snoepjes in de schoorsteen gooien, pakjes sorteren, we gaven het paard van de Sint eten, voelden in de zak van zwarte Piet en knutselden.

Op vrijdag 27/11 kwam juf Erica ven muziektheater De Doos op bezoek voor een muzikale workshop. Zij had allerlei instrumenten mee en liet ons kennis maken met ritmiek. We mochten tikken met stokken, trommelen, schudden met schudeitjes en dansen met belletjes. Wat was dat erg leuk!

De Pieten kwamen nog eens op bezoek en lieten chocolade en nicnacjes achter waar we eens van geproefd hebben.We maakten ook marsepein net als zwarte Piet. Wat was dat leuk! Natuurlijk mochten we ook proeven… Lekker!

We schreven een brief en maakten tekeningen en zetten donderdag onze schoentjes klaar. Daar zat de volgende dag allerlei lekkers in.

Jammer genoeg kon de Sint niet langskomen op school. Gelukkig had hij een boodschap voor ons en had hij de zak met het speelgoed in de klas verstopt. Er zat speelgoedfruit in dat we in stukken kunnen snijden, een boek en een koffiezetapparaat voor in de poppenhoek.

Wat zijn we daar weer erg blij mee! Dank u wel Sint en Piet. En tot volgend jaar! Hopelijk mag je onze school dan terug in levende lijven bezoeken.

 

Geef een reactie