Thema: Sint en Piet

dec 9, 2023

Bij aanvang van ons thema waren er overal zwarte handafdrukken te vinden in ons klasje. Het lag er ook erg rommelig bij. Speelgoed overal, banken die verkeerd stonden en stoelen die op de grond lagen…. Wie had dat gedaan ?  Al snel kwamen er achter dat Roet Piet was langs gekomen.

Roetpiet had ook heel wat leuke spelletjes voor ons mee. Zo mochten we de baard van de Sint versieren met kralen, de pietenmuts bolletjes geven, mochten we pakjes met verschillende vormen in de juiste schoorsteen leggen, mochten we snoepjes door de schoorsteen gooien, ons verkleedden als Sint en Piet, het paard van Sinterklaas eten geven, een Sintkroon knutselen, … en nog veel meer…

Sint en Piet brachten in de loop van de week ook al wat lekkers in onze klas. Het waren witte en bruine chocolade Sinten. Daar mochten we al eens van proeven. We vonden het reuzelekker!

We ‘schreven’ een brief naar de Sint en zetten onze schoen klaar. Op Woensdag waren alle wortels en suikerklontjes weg en vonden we nog meer lekkers in de klas. Die dag kwam ook de Sint op bezoek. Dat was reuze spannend. Sommige vriendjes vonden dat erg fijn, anderen waren een klein beetje bang. De Sint en Piet hadden ook cadeautjes meegebracht een hele zak vol. We mochten deze uitpakken en speelden er de rest van de week mee in de klas.

We zijn alvast benieuwd naar wat het volgende thema weer met zich zal meebrengen :).