thema kip kakelbont

apr 23, 2024

De weken voor de paasvakantie zijn we aan de slag gegaan met thema kip kakelbont. We hebben naar de “concentric circles” van wassily kandinsky gekeken en deze techniek toegepast op onze papier marche eitjes. Ook hebben we tijdens het rekencircuit zelf getalverhaaltjes gemaakt met eieren die de paashaas verstopten. De kinderen moesten dan kunnen vertellen hoeveel eieren er nog over waren en hoeveel paaseitjes de paashaas had verstopt. We speelden een spelletje waarbij ze evenveel eitjes in hun doos moesten zetten en dan zo snel mogelijk moesten bellen. Ook dat ze eitjes moesten zoeken op basis van een aantal kenmerken,…

tijdens de keuzeactiviteiten hebben de kinderen met Kapla en de verbindingsstukjes hun eigen kippenhokken mogen maken. met mais en een pincet een weggetje moeten vol leggen. een eierrace parcours maken, wegen met paaseieren, via een plattegrond paaseieren in de klas moeten verstoppen. met plasticine cijfers moeten maken in de paaseitjes, en met paaseitjes letters moeten maken,….

De laatste dag hebben de kinderen paaseitjes mogen zoeken die verstopt waren in het gras en aan de bomen. hieronder kan je enkele sfeerfoto’s terug vinden.