Thema: Kerst

dec 26, 2023

De eerste maandag van ons thema gingen we op zoek naar een geschikte kerstboom voor de klas. Helaas vonden we geen enkel exemplaar dat goed genoeg was: de meeste bomen waren te groot, waren kaal of hadden geen dennennaalden. Gelukkig stond er achter de klas een boom, er zaten zelf lichtjes in. Die mochten we uiteraard versieren met ballen, sterren,… . En ook slingers die we eerst mochten bestuderen… Welke is de langste en welke is het kortst?

We schilderen met dennentakken, knutselden een nieuwjaarsbrief, die we uiteraard ook oefenden. Daarnaast sorteerden we ballen in de kerstbomen, gooiden ballen in de boom, knipten,maakten patronen, versierden kerstbomen,… .

Juf Deborah had ook een gekke kerstmuts mee. Daar kwam muziek uit en die danste erg gek. Dat vonden de vriendjes wel erg grappig. Wat hebben we daar veel plezier aan beleefd.

Aangezien meester Frank afwezig was turnden we 2 keer met de juffen. Zo deden we stopdansjes waarbij we telkens een opdracht moesten doen (op een been staan, met onze neus de grond tikken, gaan liggen,….), we vroegen aan Rudolf hoe laat het was én was er het kerstparcours waarbij we mochten klimmen, klauteren, kruipen en springen,… en we experimenteerden met kerstcadeautjes (pittenzakken).

Op het einde van ons thema vierden we samen met de vriendjes van juf Deborah feest. We dansten op gekke kerstmuziek samen met de juffen en mochten zelf wat chips eten. Wat was dat erg lekker!

Hopelijk heeft iedereen een fijne vakantie en alvast mijn beste wensen voor het nieuwe jaar!

Na de vakantie zullen er weer 5 nieuwe vriendjes starten… Daar kijken we al naar uit. Het belooft alvast weer een een fijn jaar te worden!