Thema: Kerst

dec 26, 2022

De eerste maandag van ons thema gingen we op zoek naar een geschikte kerstboom voor de klas. Helaas vonden we geen enkel exemplaar dat goed genoeg was: de meeste bomen waren te groot, waren kaal of hadden geen dennennaalden. Gelukkig vonden we alsnog een geschikt exemplaar. Die mochten we uiteraard versieren met ballen, lichtjes,… . En ook slingers die we eerst mochten bestuderen… Welke is de langste en welke is het kortst?

We schilderen met dennentakken, knutselden een nieuwjaarsbrief, die we uiteraard ook oefenden. Daarnaast sorteerden we ballen in de kerstbomen en sorteerden zoals echte kerstmannen geschenkjes in de kerstsokken.

Juf Deborah had ook een gekke kerstmuts mee. Daar kwam muziek uit en die danste erg gek. Dat vonden de vriendjes wel erg grappig. We verstopten hem in de klas en daarna mocht een vriendje hem gaan zoeken. Wat hebben we daar veel plezier aan beleefd.

Op het einde van ons thema vierden we samen met de vriendjes van juf Deborah feest. We dansten op gekke kerstmuziek en mochten popcorn eten… Mmmm…

Alvast fijne feesten! En tot volgend jaar :).