De eerste maandag van ons thema gingen we op zoek naar een geschikte kerstboom voor de klas. Helaas vonden we geen enkel exemplaar dat goed genoeg was: de meeste bomen waren te groot, waren kaal of hadden geen dennennaalden. Gelukkig stond er een valse boom in de klas. Die mochten we uiteraard versieren met ballen, lichtjes,… . En ook slingers die we eerst mochten bestuderen… Welke is de langste en welke is het kortst?

We schilderen met dennentakken, knutselden een nieuwjaarsbrief, die we uiteraard ook oefenden. Daarnaast sorteerden we ballen in de kerstbomen en maakten we zoutdeeg kerstfiguren voor in de boom.

Juf Deborah had ook een gekke kerstmuts mee. Daar kwam muziek uit en die danste erg gek. Dat vonden de vriendjes wel erg grappig. We verstopten hem in de klas en daarna mocht een vriendje hem gaan zoeken. Wat hebben we daar veel plezier aan beleefd.

Aangezien meester Frank ziek was turnden we met de juffen. zo was er het kerstparcours waarbij we mochten klimmen, klauteren, kruipen en springen,… en we experimenteerden met kerstcadeautjes (pittenzakken).

Op het einde van ons thema vierden we samen met de vriendjes van juf Deborah feest. Daarvoor maakten we paprika-wortelsoep. Die mochten we ‘s middags met onze boterhammen opsmullen. Wat was dat erg lekker! Ook dansten we op gekke kerstmuziek samen met de juf.

Het was een fijne afsluiter voor de vakantie.

Ik wens jullie alvast een fijne vakantie en prettige feestdagen! Blijf gezond en houd het veilig!

 

 

Geef een reactie