De afgelopen twee weken werkten we rond thema Herfst. We begonnen het thema met een herfstwandeling op school. We keken naar de blaadjes van de bomen, vonden een paddenstoel en ook allerlei herfstschatten op de grond. Eenmaal terug naar de klas keken we eens naar onze schatten. We hadden tamme kastanjes (met een staartje), wilde kastanjes en eikels geraapt. Af en toe zat er ook iets in de zak dat prikte. Een aantal kleuters hadden een paar bolsters geraapt.

We sorteerden onze herfstschatten en mochten er daarna meespelen. Juf had buizen en potjes bij de bakken gezet. Wat vonden we het leuk om de kastanjes, eikels door de buizen in het potje te laten rollen. We hadden ook een heleboel takken geraapt. We keken eens welke de langste en de kortste was.  Er kwam ook een echte slak op bezoek in onze klas.

Voor 1 keer mochten we op het raam schilderen: we schilderen een boom. Dat vonden we wel gek. We knutselden herfstbladeren die we daarna in onze herfstboom op het raam hebben gehangen. We mochten ook zelf een boom knutselen. We speelden een spel met de kleurendobbelsteen. We moesten een blaadje uit de boom halen met het kleur die we gegooid hadden.

De tweede week kwam er een kabouter op bezoek in de klas. Elke dag had hij een andere spelletje mee. We moesten de kabouters sorteren op kleur en grootte. De dag erna moesten we een gele/blauwe/rode of groene kabouter zoeken die op of onder de tafel zat. De volgende dag moesten we evenveel kabouters bij de paddenstoel leggen als er stippen waren. We sloten het thema af met het maken van een egeltje uit een madeleine en mikado-stokjes. Wat vonden we dat lekker. Het was weer een leuke week.

Geef een reactie