Jules was in het weekend samen met zijn mama naar de boerderij geweest en had allerlei foto’s van verschillende dieren. We keken hoe de dieren eruit zagen, hoeveel poten ze hadden…. We bootsten ook de geluiden van de dieren na. De dag erna waren alle dieren ontsnapt uit hun hok in de poppenhoek. We moesten ze in de klas gaan zoeken. We sorteerden ook de dieren en zetten de juiste dieren bij elkaar.

We speelden ook een spelletje waarbij we goed moesten luisteren en raden welke dieren we hoorden. Er kwam ook een meneer langs met een grote tent, die kwam een verhaal vertellen. En op vrijdag 21/05 kwam er een boerderij op bezoek. De juf van de boerderij had schaapjes, konijnen, kippen en eenden mee. Het zwarte schaapje en het grote konijn lag te slapen in de woonwagen. Dat was een beetje gek. Het bruine schaapje die kwam af en toe eens naar buiten. Sommige vriendjes waren wat bang van de dieren, maar gingen toch eens een kijkje nemen. Andere vriendjes vonden het dan weer super leuk en durfden de dieren te aaien.

We maakten chocomelk met de melk van de koe, gaven de koe haar vlekken terug adhv een dobbelsteen, zorgden voor de boerderijdieren in de poppenhoek…. En nog zoveel meer. Het waren drie leuke weken.

We verwelkomden ook 3 nieuwe vriendjes in onze klas. Welkom aan Sarah, Oscar en Anton.

Geef een reactie