Thema ‘Ben je ooit naar een neuzenfeest geweest?’

feb 9, 2024

Twee weken geleden kregen we een uitnodiging voor een neuzenfeest. Maar wat is nu een neuzenfeest?…. Naast de uitnodiging stond er ook een koffer in de klas. Misschien zat daar wel iets in dat we voor het neuzenfeest konden gebruiken.

We deden de koffer open en zagen allerlei gekke houden. We vonden ze wel grappig. Maar een hoed draag je op je hoofd en niet op je neus. Hiermee konden we niet naar het neuzenfeest. Paar dagen later zaten er instrumenten in de koffer. Maar ook deze konden we niet op onze neus dragen. We maakten er wel eens muziek mee.

Ondertussen maakten we in de klas een gekke neus, zodat we zeker naar het neuzenfeest konden gaan. We mochten de gekke hoeden aandoen in de poppenhoek en speelden met de confetti in de ontdekbakken.

Op vrijdag kwam er een echte goochelaar op bezoek. Hij toverde samen met de vriendjes witte ballonnen in gekleurde ballonnen. Plots waren ze ook opgeblazen en konden we ze rond onze arm doen. Wat waren we onder de indruk.

Maandag zaten plots alle ingrediënten om pannenkoeken te maken in onze koffer. Mmm…kunnen we daarmee naar een neuzenfeest?… Ook niet, maar de juf maakten toch de pannenkoeken 😉 Wat vonden we dat lekker. Op donderdag waren onze neuzen af en zaten er gekke neuzen in de koffer. We mochten onze neuzen eens showen tijdens het neuzenfeest. We mochten eens op de banken lopen, zoals op een echte catwalk.

Vrijdag vierden we dan carnaval. Heel wat vriendjes kwamen verkleed naar school. We hielden een groot carnavalsfeest. We mochten dansen, gooien met confetti en serpentines blazen. Het was een leuke afsluiter van het thema.

Prettige vakantie!