Thema: Ballen en ballonnen

mrt 2, 2024

We verwelkomden 2 nieuwe vriendjes, namelijk: Stefan en Matteo! Welkom!

We vierden ook erg veel verjaardagen: Hortense, Léo en Lena werden 3 jaar! HOERA! We smulden van lekkere traktaties en kregen leuke boekjes voor de klas! Dank je!

Jules had heel wat ballen meegebracht: grote ballen, kleine ballen, botsballen, tennisballen, ballen met belletjes, met lichtjes, met stekels,… Daar mochten we in de kring en in de klas mee experimenteren.

We knikkerverfden, maakten luchtballonnen uit papier-marché, sprongen met de springballen, rolden ballen door buizen, kegelden ballen omver,… We ontdekten wat rond was, wat rolde en hebben ze zelfs gesorteerd.

De 2e week had Jules allerlei ballonnen mee. Die mochten we opblazen met een speciale pomp. Een van de ballonnen werd te lang opgeblazen en ontplofte… PANG! Wat waren we daar van geschrokken.

We stempelden met de ballonnen, experimenteerden en gooiden ermee,… we leerden er zelfs een versje over.

Die week dansten we op muziek en beelden we een ballon uit die opgeblazen werd, ging vliegen en afgelaten werd. De juf vertelde ook het boek van Max en de ballon. En lieten wij ook een ballon vliegen. Dat ging eerst even fout aangezien de ballon in de boom bleef hangen…

Op het einde van het thema keken we de Tiktak kijken en deden we aan schrijfdans om rond in te oefenen.

Benieuwd wat ons volgende avontuur weer gaat geven…