Thema Ballen & Ballonnen

mrt 1, 2024

Jules had maandag 19/02 een zak vol ballen meegebracht. Ook een aantal vriendjes hadden ballen meegebracht. We keken eens naar de verschillende ballen, mochten eens voelen. De juf had op dinsdag ook een hele grote bal mee, maar die was nog plat. Met een machine blies ze bal helemaal rond.

Op donderdag was Jules een beetje mis. Hij had een blok meegebracht en dacht dat het een bal was. Samen met de vriendjes ontdekte dat hij dat ballen rond zijn en kunnen rollen. We hielpen Jules met het zoeken naar voorwerpen die konden rollen net als een bal. We speelden een spel waarbij we de ballen door het juiste kleur gaatje moesten gooien.

Maandag 1/03 had Jules allerlei ballonnen mee. Er was zelf een lange ballon waar juf een hondje van maakte. Toen juf een van de ballon te hard opblies ontplofte hij. We waren toch een beetje verschoten. Gelukkig had juf nog een ballon, die ze kon opblazen.

We schilderden met knikkers, stempelden met ballonnen en maakten een grote luchtballon uit papier-maché. We mochten spelen met de knikkerbaan. In de kring mochten we spelen met de verschillende ballen. Sommige ballen voelden ook een beetje gek aan. We rolden met de grote bal kegels omver, mochten spelen met de smartmax en regen ballen in het gras…. Het waren weer twee leuke weken.