Thema: Anna gaat slapen

nov 26, 2022

Maandag was Jules heel moe. Hij wou maar niet opstaan. Om hem wakker te maken, dansten we samen de ochtendgymnastiek, gelukkig werd Jules daar wel wakker van. 

Juf vertelde het verhaal van “Anna gaat slapen” en samen keken we naar wat ze doet wanneer de zon schijnt en het dag is en naar wat Anna doet als het donker is en het avond is.

Een van de dingen die Anna doet voor het slapen gaan en na het opstaan is tanden poetsen. Dat mochten wij uiteraard ook eens in de klas doen. We poetsten net als Anna vanboven, vanonder, vanachter en opzij. We spoelden en spuugden en zo waren onze tandjes erg netjes…

Jules had op een dag ook een tent mee, we keken hoeveel vriendjes er in de tent pasten en mochten erin spelen en schijnen met onze lampjes.

Op een dag was Anna haar deken kwijt. We keken welk deken net groot genoeg was voor zijn bedje. We keken ook met hoeveel kindjes we onder het deken konden slapen. We ontbeten die dag samen met de vriendjes van de klas. Sommige hadden een boterham met choco of confituur mee, andere hadden ontbijtgranen mee.  Wat was het lekker!

Soms is Jules wat bang in het donker. Hij had dan ook allerlei lichtjes meegebracht. De grote lichten van onze klas bleven uit, zodat we met de kleine lichten konden spelen. Wat hadden we veel plezier. We maakten ook voor Jules een lampje zodat hij niet meer bang hoefde te zijn.

Jules had ook een speciale lamp die gaf paars licht en daardoor lichtten er veel dingen in de klas op. We mochten zelfs met speciale verf schilderen.

Wat vonden we dat grappig. Op het einde van ons thema hielden we een pyjamafeest in de klas. We dansten met onze lichtjes in het donker. Wat was dat leuk!