Thema: Anna gaat slapen

nov 26, 2023

Maandag verwelkomden we de helft van de klas van juf Hanane. Zij zaten de afgelopen 2 weken ook bij ons in de klas gezien de juf afwezig is met een blessure aan de schouder.

Die dag was Jules nog heel moe. Hij wou maar niet opstaan. We maakten hem wakker en kleedden hem aan.

De lichten in onze klassen op de benedenverdieping zijn helaas stuk. Hierdoor is het donker in de klas. Jules wat bang in het donker. Hij had dan ook allerlei lichtjes meegebracht, waar we mee mochten spelen en onze klas verlichten. Wat hadden we veel plezier. We maakten ook voor Jules een uilenlantaarn zodat hij niet meer bang hoefde te zijn.

Juf vertelde het verhaal van “Anna gaat slapen” en samen keken we naar wat ze doet wanneer de zon schijnt en het dag is en naar wat Anna doet als het donker is en het avond is.

Een van de dingen die Anna doet voor het slapen gaan en na het opstaan is tanden poetsen. Dat mochten wij uiteraard ook eens in de klas doen. We poetsten net als Anna vanboven, vanonder, vanachter en opzij. We spoelden en spuugden en zo waren onze tandjes erg netjes…

Jules had op een dag ook een tent mee, we keken hoeveel vriendjes er in de tent pasten en mochten erin spelen en schijnen met onze lampjes.

We ontbeten samen met de vriendjes van de klas. Sommige hadden een boterham met choco of confituur mee, andere hadden ontbijtgranen mee.  Wat was het lekker!

Jules had ook een speciale lamp die gaf paars licht en daardoor lichtten er veel dingen in de klas op. We mochten zelfs met speciale verf schilderen.

Tijdens deze weken vierden we ook de verjaardag van Natalie (1KH) en Marion (1KH) werd grote zus! Gefeliciteerd!

Op het einde van ons thema hielden we een pyjamafeest in de klas. We dansten met onze lichtjes in de zaal. Wat was dat leuk!

De komende weken werken we rond het thema: Sint en Piet! De vriendjes van Hanane zullen de komende weken ook nog in ons klasje meespelen. Het belooft weer erg leuk te worden, al hopen we dat de lichten in de klassen snel weer gemaakt zijn ;).