Deze week griezelde we er op los tijdens het thema spinnen. Sommige vriendjes waren toch een beetje bang van de spinnen, toch zeker van de grote spin in de poppenhoek. Op maandag gingen we op zoek naar spinnetjes in de klas en buiten. Buiten hadden we niet zo’n veel succes. We vonden veel spinnenwebben, maar geen spinnen. In de klas vonden we een spinnetje onder de kast en ook onder de zandbak vonden we er een.

Elise en Milo brachten ook een spinnetje mee. We zagen dat een spin 8 poten, een kop en lijfje heeft. Ze kan ook een web maken en eet graag vliegen. We sorteerden de spinnen en legde ze op het juiste kleur in het web. We speelden ook een spelletje waarbij we op het kaartje van de spin moesten slaan, als de juf dat kaartje omdraaide. Was het ander diertje, dan mochten we er niet op slaan. Wat was dat leuk.

Deze week knutselden we ook voor het project Tekenfund. Wat het geworden is, zal u binnenkort te zien krijgen. We stempelden ook spinnetjes met een keukenrol. In de poppenhoek maakten we spinnensoep. Op woensdag kwam Albane op bezoek. Zij zal na de vakantie in onze klas starten. We kunnen al niet wachten om ze te verwelkomen in onze klas.

We eindigden de week met een Halloween feestje. We maakten eerst spinnensoep. We rolden balletjes van gehakt en prikte er spaghetti in. Daarna moesten de balletjes koken in de soep. Na de speeltijd hielden we ons feestje. We dansten op Halloween-muziek en kregen een chipje in de vorm van een spook. Wat was dat leuk. De soep vonden we ook wel lekker. Het was weer een leuke week. Prettige vakantie.

 

Geef een reactie