Thema: Sint en Piet

dec 11, 2022

Bij aanvang van ons thema waren er overal zwarte handafdrukken te vinden in ons klasje. Het lag er ook erg rommelig bij. Speelgoed overal, banken die verkeerd stonden en stoelen die op de grond lagen…. Wie had dat gedaan ?  Al snel kwamen er achter dat Roet Piet was langs gekomen.

De juffen speelden ook een toneel… Het grote boek van de Sint was op slot en nu moeten we allemaal opdrachten doen om dit weer open te krijgen…

Roetpiet had ook een aantal spelletjes voor ons mee. Zo moesten we de roetpieten sorteren in de juiste schoorsteen, moesten we pakjes met verschillende vormen in de juiste schoorsteen leggen, mochten we snoepjes door de schoorsteen gooien, verkleedden we ons als Sint en Piet, gaven we het paard van Sinterklaas eten,…

Op woensdag kwam de voorstelling DOEKIE naar de school. Die was reuzefijn! Wat hebben we hard gelachen en meegedaan…

Op vrijdag brachten Sint en Piet al wat lekkers in onze klas. Er waren al wat mandarijntjes en ook wat chocola. Daar mochten we al eens van proeven.

We ‘schreven’ een brief naar de Sint en zetten onze schoen klaar. Op dinsdag waren alle wortels en suikerklontjes weg en vonden we nog meer lekkers in de klas. Die dag kwam ook de Sint op bezoek. Dat was reuze spannend. Sommige vriendjes vonden dat erg fijn, anderen waren een klein beetje bang. De Sint en Piet hadden ook cadeautjes meegebracht een hele zak vol.

We mochten deze uitpakken en speelden er de rest van de week mee in de klas. Wat was dat weer erg fijn. Dank je wel Sinterklaas en Roetpiet! Tot volgend jaar….