Thema Restaurant

mrt 24, 2023

Maandag 6/03 had Jules honger. Juf maakte voor hem een boterham met spulletjes uit de poppenhoek. Ze las ook het verhaal voor ‘Jules heeft honger!’. De dag erna had Jules opnieuw grote honger. Deze keer maakte juf een echte boterham. Jules wou er kaas, salami, choco, confituur en kipsalade op. Dat vonden we toch maar een beetje gek. We mochten allemaal eens proeven. Sommige vonden, net als Jules de boterham niet lekker. Andere vriendjes vonden het heel lekker en wouden nog een stukje.

We speelden met de pasta-bakken, sneden groentjes en fruit en maakten het lekkerste eten klaar in de poppenhoek. We schilderen ook met een mes en vork. Dat vonden we toch een beetje grappig. We versierden ook onze koksmuts door een patroon te stempelen.

Jules had op maandag 13/03 van alles meegebracht om te proeven. We proefden een stukje citroen, maar vonden dat een beetje zuur. De pompelmoes was wat bitter, maar veel vriendjes vonden dit toch lekker. We mochten ook eens proeven van een snoepje, een chipje en een stukje chocolade. Dit viel heel erg in de smaak. De dag erna mochten we nog eens proeven, maar deze keer met een blinddoek. Daarna moesten we raden wat we hadden geproefd.

In de zandbak maakten we de lekker taartjes klaar. In de autohoek werd met de foodtrucks rond gereden. We probeerden ook om torens te bouwen met de bekers en borden. Dit vonden we toch niet zo makkelijk. We vierden ook een aantal verjaardagen. Het thema sloten we af met het bakken van wafeltjes. Eerst maakten we samen het deeg. Daarna moest het deeg in de wafelijzer. Wat was onze verbazing groot toen er wafels uitkwamen. Daarna mochten we ze ook proeven. Wat waren ze lekker.