De afgelopen weken hebben we geproefd, gekeken en vergeleken, gekookt, gebakken,….

Bij de start van ons thema had Jules reuzehonger en wilde hij een boterham smeren. Hij maakte een boterham met choco, kaas, vlees, confituur en krabsla. Hij nam er een grote hap van, maar… Bah! Het was niet lekker. Ook onze vriendjes wilden eens proeven. Sommige vonden het vies, maar er waren er ook enkele die het lekker vonden.

De meegebrachte potten en pannen werden grondig bestudeerd en er werd muziek mee gemaakt.

We vierden ook de verjaardag van Lyam. Hij werd 3 jaar. Gefeliciteerd!

Op woensdag mochten we op school ontbijten. Wat was dat gezellig! We sorteerden ook gezonde en ongezonde voeding.

We dekten de tafel en sorteerden kleine en grote potten en lepels. We vulden glaasjes met water (vol) en goten ze weer leeg.

Daarnaast proefden we ook zoute, zoete, zure en bittere dingen en speelden er een proefspel mee.

We toverden eetgerei weg en raadden wat er verdwenen was. Verder experimenteerden we met pasta, sneden we speelgoedfruit en -groenten, stelden we zelf pizza’s samen. Knutselden we een koksmuts, kleefden we pasta en schilderden we saus,…

We schijfdansten ook 2x en turnden met meester Frank.

Het einde van het thema sloten we af met het bakken van wafels. Mmmm! Wat waren die lekker.

Volgende week werken we rond het thema: “Kippen en eieren” en ook dat belooft weer heel leerrijk te worden….

 

Geef een reactie