Bij aanvang van het thema hadden we bezoek van Dottie de kip, ze wilde graag eitjes leggen en zocht een nestje. Uiteraard wilden we haar hierbij graag helpen. De juf vertelde ook het verhaal van Dottie’s eieren.

Dottie de kip had een veer verloren in haar nest. We mochten er eens aan voelen en ermee experimenteren.

We leerden ook het liedje: “Tok, tok, tok, de kip legt een ei”.

We knutselden een paasmandje, we schilderden met veren, de experimenteerden met mais, versierden en boetseerden eitjes, telden eitjes,…

Op vrijdag had Dottie eitjes gelegd. We bakten een omelet, een spiegelei in de pan en kookten eitjes in een kom water. Daarna mochten we er eens van proeven. Mmm…. dat vonden we lekker.

Dottie legde zelfs chocolade-eitjes waar we van mochten proeven. Mmm! Wat was dat lekker…

We vierden ook feest in de klas. Sanae, Kamélia en Tassilo vierden hun 3e verjaardag! Gefeliciteerd! Ik wens de vriendjes die tijdens de vakantie jarig zijn, ook alvast een fijne verjaardag toe.

De laatste dag voor de vakantie had het gesneeuwd… Wie dacht dat het een aprilgrap was, zat even fout… Onze grote Diego had een wortel mee en dus maakten we een sneeuwman en hielden we een sneeuwballengevecht. Wat hebben we daar van genoten zeg!

Benieuwd wat we na de vakantie weer allemaal gaan beleven… Het beloofd alvast weer boeiend te worden in het thema: Tuinieren.

 

Geef een reactie