Thema Kip en ei

apr 3, 2023

Maandag 20/03 had Jules iemand meegebracht. Het was Dottie de kip en die kwam even bij ons in de klas. We deden opdrachtjes met een pluim van Dottie en schilderden een kip met een pluim. Juf vertelde ook het verhaal van Dottie’s eieren.

Op woensdag 22/03 had Dottie een ei gelegd. We mochten eens even naar haar ei kijken, maar mochten het niet kapot maken. Dottie moest nog even op haar eitje zitten en het warm houden. Zo kan het kuikentje in het ei goed groeien. Juf had ook eitjes meegebracht, uit de winkel, waar we wel eens mochten inkijken wat er in zat. We zagen een eigeel en het eiwit. De juffen bakten en kookten de eitjes op verschillende manieren: een eitje in de pan en hard gekookt eitje. We mochten ook van alles proeven. Wat was dat lekker.

In de poppenhoek mochten we ook eitjes bakken. In de ontdekbak mochten we spelen met de maïs. We mochten ook eitjes versieren. De juf had ook een spelletje mee waarbij we goed op een kaartje moesten kijken, hoeveel eitjes we in ons mandje moesten leggen.

Op maandag 27/03 mochten we nog eens naar het eitje van Dottie kijken en wat zagen we…. Er was een kuikentje uitgekomen. Wat waren we verbaasd. De juf toonde ook een filmpje van hoe een kuikentje uit een ei komt. We konden er maar niet genoeg van krijgen en vroegen om nog een filmpje te zien van het kuikentje.

Op vrijdag lagen er plots chocolade-eitjes onder Dottie. Bruine en zwarte eitjes. Daar wouden we wel eens van proeven. Na de speeltijd lagen plots overal eitjes in onze klas. De paashaas was langs geweest. Wat vonden we dat leuk. Vol enthousiasme gingen we zoeken naar de paaseitjes in onze klas. Wanneer we alles gevonden hadden, mochten we eens proeven. We mochten elk 1 eitje proeven. De andere eitjes mochten we in ons mandje meepakken naar huis.

Prettige vakantie!