De voorbije weken werkten we rond het thema fruit.

Gezien onze juf haar gezin getest moest worden en haar kindjes in quarantaine moesten, startte juf Deborah het thema op met onze vriendjes. Samen namen ze een kijkje in de moestuin en mochten onze vriendjes frambozen proeven. Er werd ook met fruit afdrukken gemaakt en er werden appels en bananen geboetseerd.

Gelukkig testte de juf en haar gezin negatief zodat ze snel weer naar de klas mocht en konden we samen het thema verder zetten…

Jules had verscheidene keren fruit (appels, peren, bananen, druiven, aardbeien, kiwi’s, appelsienen,…) mee en daar mochten we natuurlijk eens van proeven. We bestudeerden de verschillende fruitjes: de kleur van buiten en van binnen, de vorm, de schil, of er pitjes in zaten,… We mochten er ook eens aan ruiken en uiteraard ook een stukje van proeven.

We stempelden druiven en knutselden een fruitmandje. We sorteerden fruit en speelden allerlei spelletjes. Op het einde van de 2 weken persten we vers fruitsap met een lawaaierige machine.

We speelden in de verschillende hoekjes, deden aan schrijfdans en sporten met juf Deborah want meester Wim was afwezig. Het einde van het thema sloten we af met een tiktakvoorstelling van juf Lieve. Wat was dat tof!

Net als bij het thema: Naar school ging het erg gezellig aan toe.

 

Geef een reactie