De eerste maandag van het thema verwelkomden we 3 nieuwe vriendjes in de klas en merkten we dat Jules het erg koud had. We zochten sjaals, mutsen en handschoenen en sorteerden deze. Jules kreeg ook een sjaal, muts en wanten.

We keken wie er onder de muts verstopt zat, hingen sjaals, mutsen, handschoenen aan de wasdraad. We vierden ook feest, want Diego werd 3 jaar! Hoera!

We ontdekten witte balletjes, blokjes en ijssterren in de ontdekbak, konden ijsvissen, gingen op winterwandeling, knutselden een schudbord en bekleefden wanten.

De tweede week hadden we extra vriendjes in de klas want juf Deborah was ziek. Maar dat kon de pret in de klas niet bederven. Omdat het buiten zo koud bleef, maakten we warme chocomelk… Mmm… Wat was dat lekker!

We maakten we zelf ijs, mochten we experimenteren met ijsblokken en pinguïns uit het ijs bevrijden. We sorteerden sneeuwmannen naar vorm en keken welke sjaal het kortst of het langst was.. We gingen op muzische sneeuwtocht, kleedden Jules aan en eindigden met een winterse tiktak.

Het waren weer 2 heel erg fijne weken…

Geef een reactie