Maandag 1/02 kregen we een brief. Het was een uitnodiging voor het neuzenfeest. Maar wat is nu een neuzenfeest ?…. Bij de uitnodiging zat een koffer. De koffer was gevuld met gekke hoedjes. Kunnen we deze dan aandoen voor het neuzenfeest ? Zijn deze voor op onze neus ?… Gelukkig wisten de kinderen dat de hoedjes voor op ons hoofd waren en niet op onze neus.  Juf vertelde ook het verhaal ‘Ben je ooit naar een neuzenfeest geweest ?’ van Guido van Genechten. In het verhaal had het kindje net als wij een uitnodiging gekregen voor een neuzenfeest.

Op donderdag 4/02  zat er een toeter in de koffer. Is een toeterfeest zoals een neuzenfeest ?… Nee, dat is niet juist. We experimenteerden met de toeter en instrumenten uit de koffer wat was dat leuk. Op maandag 8/02 maakten we pannenkoeken. Wat was dat lekker. Is dit dan een neuzenfeest ?…. Neen, nog steeds waren we verkeerd.

Op donderdag 21/02 zat er opnieuw iets in de koffer. Het was iets geks en we konden het op onze neus zetten. Dat moesten we eens uitproberen. Deze week maakten we ook een gekke neus in de klas. Deze moesten we toch even showen op de catwalk. Zo konden we eindelijke een neuzenfeest houden. Vrijdag 12/02 was het eindelijk zover, we hielden een groot neuzen/carnavalsfeest. Iedereen kwam verkleed naar school. We mochten dansen en voor één keer met confetti gooien in de zaal. Wat was dat leuk!

We verwelkomende ook nieuwe vriendjes in de klas. Bij juf Deborah kwam Miguel erbij. Bij juf Soo Jin waren het Gabriela en Sarah. Welkom aan de nieuwe vriendjes !

Geef een reactie