Thema Anna en haar groententuin

apr 28, 2023

Maandag had Jules allerlei spulletjes mee. Hij had in het weekend samen met zijn mama in de tuin gewerkt en had wat meegebracht. In de zak zat een gieter, bloempotten, zaadjes, een schopje. Ook de vriendjes van de klas hadden zaadjes en aarde meegebracht. Al dachten sommige vriendjes dat ze chocolade hadden meegebracht.

We hebben dan samen de zaadjes geplant. Wat waren we verbaasd toen er na een paar dagen plantjes begonnen te groeien.

We deden ook een experimentje waarbij 1 zaadje geen zon kreeg, 1 zaadje geen water en 1 zaadje geen aarde. De twee laatste zaadjes wouden niet groeien, maar onze verbazing was groot toen we het potje uit de donker haalde. Daar waren toch ook plantjes gegroeid.

In de aardebak mochten we vorige week zelf zaadjes planten. Deze week had de juf de aarde verwisseld met groene rijst. In de groene rijst ‘de moestuin” zaten ook wat kriebeldieren oa wormen, mieren, bijen,…. Wat vonden we dat gek. Sommige vriendjes durfden eerst niet in de rijstbak te spelen. Maar toen ze zagen dat de diertjes niet echt waren, was het wel ok.

We mochten ook groentjes plukken uit de vilten moestuin. Juf had ook een blote-voetenpad gemaakt. We mochten onze kousen en schoenen uit doen en moesten met onze bloten voeten in de bakken stappen. Wat vonden we dat gek.

We versierden een yoghurt-potje en mochten nog eens zaaien. We mochten zelf onze eigen tuintjes inrichten en rolden wormen uit plasticine. We begonnen ook aan het cadeau voor moederdag. Ssst… dat is nog een geheimpje.