GWP dag 2

mrt 1, 2023

Om 7u15 vanochtend werden de kinderen gewekt door wat muziek. Sommigen waren toch al iets eerder wakker en moesten dan even wennen aan het feit dat ze stil moesten zijn voor andere kinderen in de kamer.

We aten als ontbijt een boterham en de kinderen hadden voldoende keuze van wat ze graag op hun boterham willen. Er waren zelfs lekkere spiegeleitjes voorzien!

Na het ontbijt ging de ene groep naar het bos en de andere groep naar het kasteel dat momenteel dienst doet als gemeentehuis. In het gemeentehuis kregen alle kinderen een specifieke rol. We liepen met gids door het kasteel en leerden over elke ruimte en ieders rol. Sommigen deden ook echt een rollenspel om zich in te leven. Wist je dat mensen van adel zelfs personeel hadden die de deur open en toe doen? Dit noemt men een portier! Veel kinderen leerden dit bij vandaag.

De andere groep deed leuke activiteiten in het bos. Ze speelden spelletjes, bekeken paddenstoelen,…

Nadien was het al snel tijd voor het middageten: lekkere pannenkoeken!

Na de middag gingen we zwemmen! Hier keken veel kinderen naar uit. Jammer genoeg zal je hier niet veel foto’s van zien want de redder kwam ons zeggen dat we geen foto’s mochten maken…

Ook speelden we toen nog veel gezelschapsspelletjes, hebben we nog buiten gespeeld en dan was het alweer tijd om te eten. Vanavond stond er SPAGHETTI op het menu!

Vandaag kregen enkele kinderen al post toe, dat was heel fijn! Vanavond schreven de kinderen ook hun briefjes naar huis. De meesten deden enorm hun best!

Gaan slapen was vandaag bij veel kinderen toch al iets gemakkelijker dan gisteren.

Wij kijken uit naar morgen!